Design, concept & prototype by MaisonCaro in close collaboration with Bert Heytens.

Production & material research in collaboration with Houtbaar.

Production of the case by Behout. 

Welding by Hendrik Roels

With the support of Design Museum Gent & Design Vlaanderen

First stop @ Interieur Kortrijk

Meubel voor Kamerhuis

Een reizend meubel als uithangbord voor de Hands On Triënnale, als kapstok voor het verhaal dat we vertellen in het Design Museum Gent. Een vitrinekast is ons antwoord op de vraag naar een module die verschillende elementen tegelijkertijd kan tentoonstellen en die makkelijk opbergbaar en te verplaatsen is. Daarenboven kadert het idee van een vitrinekast binnen ons voorstel ‘Kamerhuis’. Hier leggen we de klemtoon op de wooneenheden ‘representatieve voorkamer’ en ‘achterhuis’ van de stedelijke burgerwoning. Beide ideeën zijn vervlochten in dit meubel gezien zowel vitrinekast (glas – schappen) als werktafel (uitschuifbaar werkblad) met elkaar verbonden worden. De combinatie van etaleren en assembleren is net ook de spanningsboog die wordt opgezocht in de nakende triënnale. We stellen voor dit meubel te tonen als twee-eenheid: het prototype en het finale model rug aan rug.

Process : http://maisoncaro.be/pers/MEUBELvoorHANDSONDESIGN.pdf 

 

A traveling piece of furniture to showcase the Hands On Triennale, to display the structure of a story that is told at Design Museum Gent. Our response to the demand for a module that displays several items at once, that is easy to store and to move around is an exhibition case. Furthermore the concept of a display fits within our project ‘Kamerhuis’ (Roomhouse). We focus on two living units within the urban middle class residence, i.e. the ‘representative anterior chamber’ and the ‘backhouse’. We find both ideas intertwined in this piece of furniture as it combines the exhibition case (glass – shelves) with the working table (extendable worktop). This exact tension curve between display and assembly is central to the upcoming triennale. We want to showcase this furniture as a unity of two parts by presenting the prototype and the final product back-to-back.