MaisonCaro designed the interior of the display cabinets in close collaboration with Vlasmuseum and noA architects, commissioned by MADOC.

Texture in Kortrijk

In oktober ging het nieuwe Vlasmuseum open in Kortrijk. Samen met noA architecten heeft Madoc het vlasverhaal herschreven en tot een nieuw museum uitgewerkt. MaisonCaro ontwerpt het interieur van de vitrines.

Het gebouw, een authentiek vlasverzendhuis uit 1912, werd uitgebreid met een gouden loods op het dak. Een knipoog naar de Golden River, de Leie, historische slagader van de succesvolle economische ontwikkelingen van de streek.

Binnen werd het Texture museum onderverdeeld in drie ruimtes: de Wonderkamer, de Leiekamer en de Schatkamer. De Wonderkamer, die zich op het gelijkvloers bevindt, laat het publiek ruiken, zien, voelen, en proeven van alles wat met vlas te maken heeft. Op de eerste verdieping vertelt de Leiekamer het verhaal van de Golden River en de daarbij horende evolutie van ondernemerschap, vakkennis en technologie in de regio Kortrijk. Tenslotte toont de Schatkamer op de bovenste verdieping enkele authentieke topstukken uit de collectie.