Flagbag

een innovatietraject in samenwerking met IDE en Flagbag

Flagbag vormt een perfect voorbeeld van het cradle-to-cradleverhaal en afvalpreventie. Afgedankte vlaggen en wimpels die anders op de afvalberg terecht zouden komen, krijgen een nieuw leven als hip designobject. Het mooie bij Flagbag is dat het cradle-to-cradle-principe meteen tot uiting komt. Een ecologisch statement dat meteen in het oog springt. Flagbag is ook het levende bewijs dat duurzame tewerkstelling en design perfect met elkaar te rijmen vallen. Het zijn stuk voor stuk mensen uit kansengroepen die de oude vlaggen met een naaimachine omvormen tot handtassen, gsm-etuis of andere artikelen. Het spreekt voor zich dat deze mensen die elders moeilijk aan de bak komen enorm veel arbeidsvreugde putten uit de Flagbags en terecht fier mogen zijn op hun werk.

MaisonCaro analyseert de bestaande producten, productposities en prijszettingen. Formuleert advies omtrent de vorming van de collecties, de prijszettingen en de productposities.

MaisonCaro bedenkt een stedelijke installatie met de afgedankte vlaggen. Een installatie maar ook het begin van een nieuwe feestcollectie voor vzw Flagbag. Vlaggen, guirlandes, pinata’s voor particulieren, voor de stadsdiensten, voor feestverhuur.

 

Notes 1 - Page 24