Artist residency

Kunstencentrum Vooruit  3.09.2013 until 15.09.2013
This project is situated in the Domzaal, the former gymnasium of the Vooruit. An installation to wonder and play, by turning seemingly trivial things into poetic statements. An experience to consume.

Supported by City of Ghent.

Music : A Winged Victory for a Sullen

cumulus

MaisonCaro prikkelt je zintuigen met een eetbare installatie. Tijdens een residentie van een tweetal weken werkt Caro met voedsel en nodigt ze de bezoekers van het Vooruit 100 parcours uit om de inhoud van de installatie mee te bepalen. Zo wil ze interactie creëren tussen de bezoeker en de voedingsmiddelen, maar ook tussen de bezoekers onderling. Daarbij heeft MaisonCaro zoals altijd oog voor de poëzie van het gewone en de kracht van verbeelding. MaisonCaro ontwerpt met ‘Cumulus’ een food experience, een installatie om je in onder te dompelen en te spelen met je zintuigen. Caro creëert een kunstmatig landschap in de Domzaal, de voormalige turnruimte in Vooruit.  “Like all good fruit the balance of life is between the ripe and the ruin.” (Alt-J)

 

cumulus - reflection

cumulus – reflection

cumulus - overview

cumulus – overview

cumulus - pilot

cumulus – pilot

cumulus - pilot

cumulus – pilot

cumulus - pilot

cumulus – pilot

cumulus - interaction

cumulus – interaction

cumulus - view

cumulus – view

cumulus - pilot

cumulus – pilot

cumulus - protagonist

cumulus – protagonist

cumulus - trail set up

cumulus – trail set up

cumulus - new ritual

cumulus – new ritual

cumulus - first test

cumulus – first test

 

B.R. van kunstencentrum Vooruit : ” MaisonCaro is met haar installatie Vooruit binnengeslopen. Ze heeft ons verrast. Met Cumulus slaagde ze erin om met een poëtische zachtheid de blackbox, die de onze Domzaal is, te vullen met een installatie die tegelijkertijd mooi en maatschappijkritisch was. In het feestjaar rond ons honderdjarige bestaan, zette ze ons en de bezoekers aan het denken over de kwetsbaarheid van de natuur en de toekomst van onze voedingsketens. Een prachtige ervaring om nooit te vergeten.”

Travel from Ghent to Pylos – inspiration

trip to greece

trip to greece

MaisonCaro designes a food experience, an installation to immerse and play with your senses. Creating an artificial landscape in the former gymnasium, the domzaal. An exercise in balance to reflect on today’s landscape. A landscape which, I found during my trip from Ghent (Belgium)  to Pylos (Greece) is dominated by corn. It produces plastics, adhesives, textiles, fuel, biogas, animal feed, cheap alcohol and beer, starch and sweeteners for industrial food creating a monolithic agriculture. The purpose of the experience is to create an awareness of our fragile nature. A scenario for the future with alienated rituals to consume. ” Like all good fruit the balance of life is between the ripe and the ruin.” Alt-J

cumulus – teaser

more pictures

cumulus - mood

cumulus – mood

making off

Screen Shot 2013-04-27 at 17.52.01