The Silent Garden of Delights;  an eatable installation by MaisonCaro, with support of FlandersDC. MaisonCaro created several delights; local produced products, thanks to geitenboer Polle, Foodpairing, Javana tea, parfumerie Gallimard, Appelen Roes, Miko coffee &  vzw kemp. We created  PollePOP / popcorn topped with young goat cheese created together with geitenboer Polle &  Foodpairing, Heather tea / white tea, cinnamon, apple, rose pebbles & heather together with Javana, Apple balloons / balloons scented with apple perfume created together with parfumerie Gallimard & Appelen Roes, Coffee-mountains / coffee waste as fertilizer created together with Miko Coffee, Heather fog & sheep created together with vzw Kemp, Apple canvas / aquarium filled with fresh apple juice by Appelen Roes

 

Silent garden of delights

Op 10 en 11 november neemt het Festival van de Creativiteit de binnenstad van Turnhout over. MaisonCaro toont een installatie; ‘ The silent garden of delights ‘ als een eerbetoon aan de lokale producten dmv van een fantastisch landschap, een impressie. Een kijkdoos op mensenmaat, met als centraal thema; de stille kempen, het landschappelijk paradijs. Opgebouwd als een ruimtelijke wandeling met een extra sensoriële beleving van de pure streekproducten. In de enscenering stelt zich een open ruimte waarbij de interactie centraal staat.

Maison Caro created an installation, ‘The silent garden of delights ” as a tribute to local products through a fantastic landscape, an impression. A diorama on a human scale, with the central theme, the silent ‘Kempen’, the landscape paradise. Constructed as a spatial walk with an extra sensory perception of the pure local products. In this staging the interaction is central.

kleurenwaaier-3

 color wheel for the local products of the city of Turnhout

 

Process:

——————

local products & color schemes / pop-up/ diorama

creating a landscape for Turnhout, a landscape to eat with coffee mountains, apple balloons, apple canvas, heather fog, heather tea & goat popcorn.

photo

 

The Silent Garden of Delights;  an eatable installation by MaisonCaro, with support of FlandersDC. MaisonCaro created several delights; local produced products.

* PollePOP / popcorn topped with young goat cheese created together with geitenboer Polle &  Foodpairing

* Heather tea / white tea, cinnamon, apple, rose pebbles & heather together with Javana

* Apple balloons / balloons scented with apple perfume created together with parfumerie Gallimard & Appelen Roes

* Coffee-mountains / coffee waste as fertilizer created together with Miko Coffee

* Heather fog & sheep created together with vzw Kemp

* Apple canvas / aquarium filled with fresh apple juice by Appelen Roes