toegepast 15 jaar

2010. Exhibition Toegepast 15 jaar at Design Vlaanderen Gallery. Brussel.

 

Toegepast: Fit to Boost!

Explosief in Brussel! Designwedstrijd TOEGEPAST viert 15de verjaardag.
Design Platform Limburg is met de verjaardagseditie Toegepast: Fit to boost! van 10 september tot 13 november te gast in Design Vlaanderen Galerie te Brussel.
Ontwerptalent dat de afgelopen 15 jaar in de prijzen viel bij Design Platform Limburg is de eregast op deze alles behalve klassieke overzichtstentoonstelling. De Galerie doet dienst als een dynamische denk-, doe- en feestruimte. Designers, producenten, academici en zelfs koks geven de ontwerpen van Toegepast een nieuwe boost. Design Platform Limburg en Design Vlaanderen brengen hun verschillende netwerken, invalshoeken en werkwijzen samen. Curator TeamTank katapulteert Limburg even naar Brussel, met een reeks remixobjecten, dream team dinners, events-in-event, nieuwe netwerken en prettig gestoorde botsingen tot gevolg. U bent van harte welkom mee aan tafel te schuiven en te participeren aan deze ontmoetingen.
Toegepast: Fit to Boost! is een tentoonstelling in het kader van Design September 2010.

Wat?
01. Remixobjecten
Objecten die met elkaar gecombineerd worden, in een nieuwe context geplaatst worden of in samenwerking tot stand komen. Ze zijn het resultaat van verschillende perspectieven, interpretaties, en werkwijzen.
02. Dream team dinners
Acht gasten ontmoeten elkaar, eten samen en gaan in discussie rond vooraf vastgelegde thema’s: digitalisering en design, toekomst van designonderwijs, designkritiek, DIY-ontwerpers en de vernetwerking van de verschillende ontwerpdisciplines. De maaltijd wordt ontworpen door FoAM, een transdisciplinair laboratorium dat ondermeer koks, kunstenaars, wetenschappers, tuiniers en
schrijvers verenigt. Wat er precies op het menu komt, wordt bepaald door de samenstelling van gasten, het aangebrachte onderwerp, het servies van Studio Pieter Stockmans en de tafelscenografie van Caro Van den hole.
03. Events-in-event
Niet enkel betrokkenen bij Toegepast worden geëngageerd, maar evengoed personen die gemist werden in vorige edities of een aanvulling vormen naar de toekomst. Meer info over deze extra events die gelinkt worden aan Toegepast: Fit to boost! vindt u terug op de websites van onze partnerorganisaties.

Ontwerpers remixobjecten
Toegepast: Bram Boo, Caro Van den hole, Davy Grosemans, Geoffrey Brusatto, Hanne De Wyngaert, Ick Reuvis, Jeff Rutten, Jon Stam, Kaspar Hamacher, Linde Hermans, Luc Doucé, Maarten De Ceulaer, Merel Eyckerman, Michaël Verheyden, Piet Stockmans, Roel Vandebeek, Salvatore Russo, Serge Haelterman, Ticuta Racovita, Tom Lambeens
New Friends: Architecten de vylder vinck taillieu, Carl Bourgeois, Corneel Cannaerts, Damien Gernay, FoAM, Hans De Pelsmacker, Jan Op De Beeck, Jens De Schutter, Kristof Vrancken, Marc Godts, Michiel Helbig, Milow, Pieterjan Ginckels, Sébastien Conard, Steven Brouns, Thomas Lommée, Tine Holvoet.