2008. Project with ice rings. Installation in several events & cities.

” Het verstrijken van de tijd is – zelfs op zeer korte termijn – ook zichtbaar in een ring die smelt. Crystal Ice (2008) is een ring die je zelf kan maken door water of chocolade in een mal te gieten en te bevriezen. De ring is niet veel meer dan een efemeer beeld, een kortstondige aanwezigheid: één minuut … Maar het is een intens en subversief gebeuren. Daarom werd Crystal Ice door de organisatie Red de Solidariteit geselecteerd voor haar actie (her)trouwen pour la solidarité. Op 23 mei 2009 verbond burgemeester Freddy Thielemans op het Stadhuis van Brussel symbolisch 150 koppels van gemengde taalgroep of origine. De Crystal Ice ring was hierbij hun symbool. Elk ontwerp van Maison Caro wordt tegelijkertijd een poëtische installatie. Op Valentijnsdag konden de bezoekers van de Bozar Shop hun eeuwige trouw bevestigen via een smeltende ring. De Crystal Ice werd er bevroren in een koelkast met als opschrift One minute …, maar de koppels konden er ook profiteren van een gratis fotoreportage in de etalage van de winkel….” Lut Pil voor Kwintessens 2010

museum surprice

After graduation I created a project called museum surprICE. A mobile installation with a freezer and silicon molds to freeze and make ice rings. These ice rings are wearable for approx. one minute in which you have the time to marry.

With the freezer, a background, a spot and a camera I travelled around, to capture your moment and create memories. My intention was to create as many memories as possible without using any material, a material that vanished. Creating my first ephermal installation.

[slideshow]

de mal
Stap 1: de mal + water
de diepvries
Stap 2 : in de diepvries
de ijsring
Stap 3 : de ijsring
Stap 4 : Promise each other faith
Stap 4 : Promise each other faith
Stap 4: Enjoy !
Stap 4: Enjoy !
1. Tv één :Picture 4200 gemengde koppels zijn hertrouwdza 23/05/2009 – 17:09 Op de Grote Markt van Brussel zijn vanmiddag bijna 200 koppels symbolisch hertrouwd. Daarmee wilden ze de solidariteit tussen de gemeenschappen in ons land in de verf zetten.

De koppels van gemengde taalgroep of origine defileerden onder muziek van doedelzakspelers en werden symbolisch in de echt verbonden door burgemeester Freddy Thielemans (PS).

Het ging een ludieke actie van de organisatie “Red de Solidariteit”.

Die wil de solidariteit tussen Vlamingen, Walen, Brusselaars en andere gemeenschappen in de verf zetten en is voor het behoud van een federale sociale zekerheid.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/1.533619

 

 

Foto uit de krant De Standaard
Foto uit de krant De Standaard

2. Tv VTM :

 Picture 1

160 KEER JA VOOR BELGIË

Op de Grote Markt in Brussel zijn zo’n 160 koppels symbolisch opnieuw getrouwd. Het ging om gemengde koppels, waarvan de ene partner uit Vlaanderen komt, en de andere uit Wallonië. Het initiatief ging uit van de organisatie ‘Red de Solidariteit’. Bedoeling was om de eenheid en solidariteit tussen de gemeenschappen in ons land te benadrukken.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/1.533619

3. BOZAR @ bxl on valentine’s day :

NOTHING BUT LOVE AT BOZAR SHOP

PROMISE EACH OTHER ETERNAL FAITH FOR ONE MINUTE

free wedding fotoshoot  to immortalize this ‘ moment supreme ‘

etalage of BOZAR shop

3.bramboo_small
5.eric_small6.daem_small
4. Museum SuprICE voor kotroute in GENT ( amuseevous & SMAK ):    
 
SurprICE_17
SurprICE_29SurprICE_31
SurprICE_51SurprICE_53
Also on AVS TV  ( local TV / Gent ):