residency in Timelab, all pictures Timelab.

fabfood

2011. Fabfood residence for Timelab.

Caro onderzocht wat de rol van een designer is in een wereld van 3D-printers en home fabrication. Een (toekomstige) wereld waarin personen niet langer alleen maar objecten/gerechten kopen en kiezen die door andere mensen zijn vorm en smaak gegeven. Als iedereen over machines beschikt die alles maken wat men zelf ontwerpt, wat is de rol van een designer hier dan in.
Het antwoord van Caro hierop is om net niet te focussen op het vormgeven en ontwerpen van objecten (en gerechten) maar resoluut te kiezen voor het ontwikkelen van een ‘ervaring’, een ‘interactie’ waarbij je actief uitgenodigd wordt om je object én gerecht zelf mee vorm te geven
fabFood Resto werd een avond met versnaperingen die brokken maken, een voorgerecht in sliertjes, gepersonaliseerde soep die je zelf samenstelde, parels bij het hoofdgerecht en dessertjes die het kind in je aan het bouwen zette….

During my residency at Timelab, I created several prototypes for a dinner experience. A dinner where you where able to design your own meal and experience trough active tools. . fabfood Resto was an evening with refreshments made off chunks, a starter in strings, personalized letter soup that you put together yourself, beads for the main course and desserts that active the child in you.

Caro onderzocht wat de rol van een designer is in een wereld van 3D-printers en home fabrication. Een (toekomstige) wereld waarin personen niet langer alleen maar objecten/gerechten kopen en kiezen die door andere mensen zijn vorm en smaak gegeven. Als iedereen over machines beschikt die alles maken wat men zelf ontwerpt, wat is de rol van een designer hier dan in. Het antwoord van Caro hierop is om net niet te focussen op het vormgeven en ontwerpen van objecten (en gerechten) maar resoluut te kiezen voor het ontwikkelen van een ‘ervaring’, een ‘interactie’ waarbij je actief uitgenodigd wordt om je object én gerecht zelf mee vorm te geven
fabFood Resto werd een avond met versnaperingen die brokken maken, een voorgerecht in sliertjes, gepersonaliseerde soep die je zelf samenstelde, parels bij het hoofdgerecht en dessertjes die het kind in je aan het bouwen zette….