2011. Dream Team Dinners for Design Vlaanderen in collaboration with TeamTank & Foam.

dream team dinners

Foto 4 Kristof Vrancken - Dream Team Dinner TeamTankIMG_3840 IMG_3814 IMG_3581 IMG_3571 IMG_3346 IMG_3855 IMG_3820 IMG_3576 IMG_3504 IMG_3463 IMG_3461

 

De Dream Team Dinners, brengt midden in de tentoonstelling Toegepast: FIT TO BOOST, zorgvuldig geselecteerde gezelschappen samen voor dream team dinners. Acht gasten ontmoeten elkaar, eten samen en gaan in discussie rond vooraf vastgelegde thema’s: digitalisering en design, toekomst van designonderwijs, designkritiek, DIY-ontwerpers en de vernetwerking van de verschillende ontwerpdisciplines. De maaltijd wordt ontworpen door FoAM, een transdisciplinair laboratorium dat ondermeer koks, kunstenaars, wetenschappers, tuiniers, en schrijvers verenigt. Wat er precies op het menu komt, wordt bepaald door de samenstelling van gasten, het aangebrachte onderwerp, het servies van Studio Pieter Stockmans en de tafelscenografie van Caro Van den hole. Curator: TeamTank

tafelscenografie onderzoek door Maison Caro.
Hoe kan een tafelkleed bijdragen aan de interactie en ervaring aan tafel.Bij de dream team is de conversatie, het netwerken een gegeven tussen mensen die elkaar niet kennen, rond een bepaald thema. Hoe kan je een tafelkleed laten werken daartussen ? Kan het een meerwaarde brengen? Kan het een netwerk blootleggen? Kan een tafelkleed ge co-creerd worden door haar gebruikers? Wat blijft erover? De tafel als medium, een drager voor een interactie. hoe kan de gebruiker geprikkeld worden en in reactie gaan dmv het medium tafel?

[slideshow]